Mariehønsene

Mariehønsene

 

På Mariehønsene elsker vi vores fællesskab, om det så er i små grupper, eller samlet hele stuen. Når vi ikke er ude i vores aldersopdelte grupper, bruger vi vores tid på at hoppe og bygge med puderne i puderummet, lytte til fantasirejser og hermed øge vores kropsbevidsthed og berolige nervesystemet, konstruere med LEGO, lege med dukker, biler osv.

 

 

Vi går meget op i at være gode venner og gør meget for at vi lærer, hvordan man er en god ven. Dette nyder vi godt af i hverdagen, hvor børnene hjælper hinanden, leger godt sammen og inkluderer hinanden på en god måde.

 

 

Vi tager tit på ture, nogle gange i nærområdet til strand, skov, legepladser og andre gange længere – ofte til Helsingør, hvor vi besøger gummistranden eller Øresundsakvariet.

 

 

Hver dag før frokost gør vi en dyd ud af at samle vores fællesskab på stuen. Vi sætter os i en rundkreds, et barn råber op fra vores opråbningsbog. Når man råber op, har man rig mulighed for at lære at sætte sig frem i fællesskabet og tale foran andre. Dette er en god øvelse man kan tage med sig videre. Vi andre i rundkredsen øver at behovsudsætte, lytte og koncentrere os om, hvad der bliver sagt. Ydermere har vi alt fra mystikposer, rim og remser, sange og begrebsforståelse med i vores samlinger og alt i alt, så nyder vi vores samling og tiden med fælles fokus med alle vores venner på Mariehønsene.

 

Når vejret tillader det, samles vi om bålpladsen med resten af Børnegården, hvor der om fredagen bliver tændt op i bålet og lavet snobrød eller pizza.