Troldebo

I Troldebo er vi 12 trolde i alderen 2-3 år og 3 voksne - 2 pædagoger og 1 medhjælper.

Vi arbejder især med fokus på venskaber/fællesskaber og hvordan vi er gode venner. Så støtter vi den naturlige nysgerrighed for at ville/kunne selv og opmuntrer til selvhjulpenhed.

 

Vi holder hver dag morgensamling, hvor et barn hjælper med at ”råbe” børnene op. Dermed lærer vi vores venner at kende og får opmærksomhed på, om vi alle er kommet, samt lærer at sidde stille og holde fokus sammen. Dernæst synger vi to til tre sange som børnene vælger.

 

Vi ELSKER at komme på tur og benytter ofte vores to el-cykler. Vi besøger gerne andre legepladser, bondegården, tager til havnen og får en fiskefrikadelle, eller tager en tur til stranden og bruger naturen og årstidene til at lære.

 

Vi har også en skøn spejdergrund ved siden af, hvor vi plukker æbler og er med til at plante i vores urtehave.

En gang om ugen har vi mulighed for at benytte gymnastiksalen der ligger lige ved siden af.

 

Vi laver brobygning nogle dage om ugen med de største fra Musehullet og de mindste fra børnehaven, således at overgangen bliver så nem som muligt for det enkelte barn.

 

Mens vi spiser, er der fokus på dialogisk læsning for dermed at styrke fællesskabet og ordforrådet.

 

Når vi skal sove, har vi en sangpose med forskellige ting der symboliserer en sang og så trækker børnene hver en ting og hjælper med at synge og lave fagter til.